Трима пияни водачи, изловени да карат пияни по русенските улици в рамките на часове

Вчера около 02:40 часа екип пътни полицаи са били изпратени в района зад блок „Найден Киров“ на ул. Борисова, откъдето се е получил сигнал за ПТП. На адреса е установен лек автомобил БМВ, който бил блъснал две коли „Рено“ и Пежо“. При проверката за алкохол на 28-годишният водач на немското возило, уредът отчел положителна проба от 2.06 промила. На шофьора е съставен акт и му е издаден талон за медицинско изследване, след което е бил отведен до УМБАЛ – Русе, където е отказал да даде кръвна проба. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.

На 4 февруари в 23:10 часа служители на сектор „Пътна полиция“ при изясняване на ПТП, възникнало на кръговото кръстовище на бул. Цар Освободител и бул. Липник в Русе, са установили 31-годишен водач на лек автомобил „Волво“ допуснал ПТП в нетрезво състояние, удряйки отзад лек автомобил „Мерцедес“  управляван от 19-годишен. Отчетени са му били 2,21 промила. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 б, ал.1 от НК.

На 4 февруари около 00:40 часа служители на Второ РУ са спрели, до блок 401 в жк. „Чародейка“ в гр. Русе, лек автомобил „Пежо“, чийто водач първоначално се е опитал да избяга, след подадения от полицаите сигнал със стоп-палка. При последвалата полицейска проверка, съвместно с екип на пътна полиция, станало ясно, че 40-годишният водач е управлявал МПС-то след употреба на алкохол, като е измерена концентрация  от 1,98 на хиляда. В хода на проверката униформените са констатирали още, че управляваната от него кола е с поставени регистрационни табели, издадени за друг автомобил. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 и по чл. 345, ал. 1 от НК.

Сподели:

Още новини от деня