одмвр русе лого полиция мвр

Четирима пияни шофьори спряха в Русе, единият е причинил катастрофа

Време за прочитане: 2 мин.

На 22.12.2018г., около 00.50 ч в гр. Русе на ул. „Петко Д. Петков“ полицейски служители спират за проверка лек автомобил марка „БМВ“ с русенски регистрационен номер, управляван от 32 годишен водач село Сандрово обл. Русе. На водача е извършена проверка за употреба на алкохол с техническо средство което е отчело над допустимата концентрация на алкохол в издишания въздух. Съставен е акт за установяване на административно нарушение и връчен талон за изследване.  По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

На 22.12.2018г., около 03.00 ч полицейски служители получават  сигнал за настъпило ПТП  в гр. Русе на ул. „Басарбовска“. На място установяват  лек автомобил марка „Фолксваген“ с русенски регистрационен номер,  управляван от 22 годишен мъж  гр. Русе. На водача е извършена проверка за употреба на алкохол с техническо средство което отчело над допустимата концентрация на алкохол в издишания въздух. Съставен акт за установяване на административно нарушение и връчен талон за изследване.  По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

На 24.12.2018г. около 02,30ч. ул.“Лозен планина“ в гр.Русе полицейски екип спира за проверка лек автомобил марка  „Мазда“ с русенски регистрационен номер, управляван от 31 годишен мъж от гр.Русе. Водачът лъхал на алкохол и е бил в неадекватно състояние. Изпробван е за употреба на алкохол с техническо средство.  В 03.00 часа на 24.12.2018 г. пробата е отчела над допустимата концентрация на алкохол в издишаните въздушни пари. На водача е съставен акт по смисъла на чл.5,ал.3,т.1 от ЗДвП, заради това, че управлява МПС под въздействието на алкохол и е издаден талон за медицинско изследване. Водачът не е приел показанията на техническото средство и е бил конвоиран до УМБАЛ „Канев“ АД, където е  дал кръв  за медицинско и химическо изследване. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

На 24.12.2018 г в 02.40 часа на ул. „Лозен планина“ в гр. Русе полицейски служители установили паркиран лек автомобил марка „Ауди“ с русенски регистрационен номер със следи от ПТП в задната част. На земята до автомобил бил намерен великотърновски регистрационен номер. В хода на проверката е установен натоварен на пътна помощ лек автомобил марка „Сеат“ с великотърновски регистрационен номер, собственост на 22 годишен мъж, който бил само със заден номер и с деформирана предница. Собственикът обяснил, че е допуснал ПТП. Изпробван е с техническо средство, като била установена над допустимата концентрация на алкохол в кръвта. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

Сподели:

Още новини от деня