Още двама са настанени в Инфекциозно отделение на УМБАЛ "Канев" - Русе със съмнения за коронавирус

Трима починаха, а двама са новозаразени с коронавирус в Русенска област за 24 часа

По данни на Регионалната здравна инспекция за последните 24 часа в областта и по-конкретно в община Русе са регистрирани два нови случая на COVID-19, като те са оставени под домашна изолация.

Същевременно през вчерашния ден са оздравели още 81 души, което означава, че излекуваните в Русенско от началото на пандемията станаха 1302-ма. За съжаление вчера още двама мъже и една жена с положителен PCR тест за коронавирус са починали. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 88, от които 48 мъже и 40 жени на възраст между 39 и 91 години.

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна инфекция в област Русе станаха 3113, като активните случаи към момента са 1723.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за денонощието област Русе се нарежда на 20 място по заболеваемост в страната. На равно с Русенско е област Силистра. С един заболял е област Кърджали, а в Хасково няма нито един нов случай. Необходимо е да се обърне внимание, че по принцип в неделя традиционно се правят много по-малко PCR тестове отколкото през останалите дни от седмицата, поради това че повечето лаборатории не работят.

По-късно през деня очаквайте обобщена информация относно разпространението на COVID-19 в Русенско през изминалата седмица.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Сподели: