съдебна палата русе

Три години и половина лишаване от свобода за производител на наркотици след сключено споразумение

Окръжен съд – Русе одобри споразумение, постигнато от държавното обвинение и обвиняемия А. И., с което на последния се налага общо наказание лишаване от свобода за срок от три години и шест месеца при първоначален строг режим и глоба в размер на 10 000 лв.

Съгласно споразумението, осъжданият А. И. се признава за виновен за извършените от него на 18.07.2019 г. в гр. Русе две престъпления. Първото е за това, че в условията на опасен рецидив без надлежно разрешително  произвел и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – амфетамин с общо тегло 1261.38 грама и обща стойност 37 841.40лв. Второто – за това, че също без разрешително държал прекурсори за производство на наркотични вещества с цел разпространение – 974 мл сярна киселина и 419 мл ацетон.

За първото обвинение А. И. прие да изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от три години и шест месеца и глоба в размер на 10 000 лв., а за второто – година и половина лишаване от свобода и същата глоба. Съгласно закона, двете наказания се групират и обвиняемият следва да изтърпи едно общо наказание, по-тежкото от тях, а именно лишаване от свобода за срок от три години и шест месеца при първоначален строг режим и глоба в размер на 10 000 лв. Приспаднато е времето, през което обвиняемият е бил в ареста, считано от 18.07.2019 г. до 19.12.2019 г.

Споразумението има последиците на влязла в сила присъда.

Сподели: