тубдиспансер-граматиков-ремонт

Три „зелени коридора“ за имунизация срещу Ковид-19 ще бъдат отворени през днешния почивен ден в Русенско

Три „зелени коридора“ за имунизация срещу Ковид-19 ще бъдат отворени през днешния почивен ден в Русенско. Това бе уточнено в разговор между областния управител Борислав Българинов и изпълняващия длъжността директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева. Без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставени от 09.00 до 15.00 часа в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“. Половин час по-рано ще отвори и още един имунизационен пункт. Става дума за този в МЦ-1, по-известен като бившата Втора поликлиника, намиращ се на ул. „Борисова“ 36. Там кабинетът ще работи до 11.30 часа. Същевременно възможността за имунизации остава и в беленската болница „Юлия Вревска“. Там ваксинации ще се извършват от 10.00 до 14.00 часа. И на трите места са осигурени ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“, като в Бяла ще бъде наличен и препаратът на „Модерна“.

През утрешния ден ще работи само един „зелен коридор“ – този в Бяла. Работното му време ще е отново от 10.00 до 14.00 часа.

Припомняме, че във връзка с имунизацията срещу коронавирусната инфекция има открити безплатни консултации на тел.: 0800 14 515. Той е обслужван от Националната пациентска организация всеки делничен ден от 09.00 до 18.00 часа. При необходимост е предвидена и връзка с епидемиолози и имунолози. Ще бъдат предоставени и консултации относно педиатричните ваксини.

Сподели: