Три места в Русе са с обновени пешеходни пътеки

Три места в Русе са с обновени пешеходни пътеки

От тази седмица, пешеходните пътеки на три места в Русе са с обновена маркировка. Пред Средно училище за европейски езици “Свети Константин-Кирил Философ”, Средно училище с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“ и на кръстовището на ул. „Борисова“ с ул. „Свети Георги“, пешеходците вече могат да пресичат сигурно и спокойно. Инициативата е на най-големия български производител на бои и лакове – „Оргахим“ и Община Русе.

„Само преди седмица отбелязахме Международния ден на безопасността на движението. Ние от „Оргахим“ вярваме, че безопасността е отговорност всеки ден. Затова, заедно с екипа на общината, избрахме три ключови локации в града ни, където пресичат много хора и е важно децата и възрастните да бъдат защитени, когато преминават от другата страна на улицата“, каза маркетинг мениджърът на компанията Емил Кунчев.

Това е поредна кампания на „Оргахим“ за обновяване на маркировки на пешеходни пътеки. В рамките на последната година са възстановени пешеходните пътеки на повече от 12 места в страната. От компанията, която произвежда красиви цветове от 1901 г. и е най-старото действащо и до днес предприятие за бои и лакове в България, искат да дадат предимство на живота, като осигурят безопасни и удобни пространства за пешеходци в дунавския град.

Повече за „Оргахим“ може да видите тук

Сподели:

Още новини от деня