одмвр русе лого полиция мвр

Три момчета на 12, 13 и 16 години са обрали лек автомобил и два велосипеда

В хода на проведено разследване по няколко сигнала за кражби в гр. Русе служители на Второ РУ са установили като извършители непълнолетни младежи.

На 24 юли в районното управление се е получил сигнал за проникване в лек автомобил “Сузуки“, който се е намирал в подземен гараж на ул. Алеи Възраждане и от купето му са изчезнали монети с обща стойност около 10 лв.  Два дни по-късно, на 26 юли, в полицията мъж е сигнализирал за откраднат велосипед, който бил оставил пред входната врата на апартамента си в блок в русенския квартал „Възраждане“. Нанесената с кражбата щета е заявена за 800 лева. Същия ден друг стопанин на велосипед е съобщил, че предишния следобед е изчезнало колело и от площадка на петия етаж в блок на ул. „Янтра“, като стойността му била за около 400 лева. По сигналите са заведени преписки във Второ РУ, с оглед изясняване на извършени деяние по НК.

В хода на проведените по тях оперативно-издирвателни мероприятия от криминалисти във Второ РУ са били установени като извършители, три момчета на възраст 12, 13 и 16 години, действали в различно съучастие. Преписките са изпратени в прокуратурата.

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"