Бяла игрище

Три нови спортни игрища ще бъдат изградени в Бяла, Борово и Щръклево

Време за прочитане: < 1 мин.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и народният представител и областен координатор на ПП ГЕРБ-Русе Пламен Нунев направиха оглед и обходиха на място терените, на които ще се изградят три нови спортни игрища в село Щръклево и градовете Борово и Бяла.

Игралните полета на футболните игрища ще бъдат с размери 20/40 м. Във всеки терен ще бъдат вложени по 150 000 лева, осигурени от ММС.

Предвидени са 4 осветителни стълба, разположени в четирите ъгъла на игрището, което ще е обезопасено с два вида мрежи. Достъпът ще се осъществява чрез две врати. Ще бъде поставена и трибуна за 50 зрители, стана ясно по време на срещите с кметовете.

В село Щръклево министър Кралев се срещна с кмета на Община Иваново Георги Миланов и кметът на Щръклево Цветелина Михайлова. Теренът там ще е непосредствено до училището, а Община Иваново ще изгради за собствена сметка и открито волейболно игрище.

В Борово новото футболно игрище ще е в района на съществуващия стадион. Кметът Валентин Панайотов показа на място терена и заяви намеренията на Общината да изгради в съседство площадка за волейбол и тенис на корт, както и баскетболно игрище.

Кметът на Бяла Димитър Славов показа на министър Кралев мястото, предвидено за нов футболен терен, в близост до басейна, стадиона и съществуващите спортни игрища.

Припомняме, че Министерството на младежта и спорта осигури необходимите средства за реконструкция и модернизация на закритата лекоатлетическа писта в спортен комплекс „Ялта“. До дни ще започне ремонтът на малката зала с около 40-50-метрова писта.

Сподели:

Още новини от деня