николова вирус

Три пъти повече са оздравелите отколкото заразените с COVID-19 за последните 24 часа в област Русе

Три пъти повече са оздравелите отколкото заразените с COVID-19 за последните 24 часа в област Русе. По данни на Регионалната здравна инспекция са установени 16 нови случая, а излекуваните са 47. Най-много нови случаи има съответно в най-голямата община, а именно Русе – 14. По един новозаразен има и в общините Бяла и Ценово. Сред заразените от последното денонощие няма учители и непедагогически персонал. Изследванията продължават до 3 февруари.Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7788, а преболедувалите 7024. Активните случаи са 336. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 121 души, но сравнително висок е броят на хората в реанимация – 33.

Същевременно за последното денонощие е починал още един мъж и една жена с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 428 на възраст между 26 и 98 години. 264 от тях са мъже, 164 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на единайсето място по заболеваемост в страната наравно със Стара Загора. Необходимо е да се отбележи, че разликата между повечето области е от по няколко случая. За изминалите 24 часа без нови случаи е област Добрич.

Ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Сподели: