вируси атакуват човека

Три са новоустановените случаи на COVID-19 на територията на област Русе за изминалото денонощие

Три са новоустановените случаи на COVID-19 на територията на област Русе за изминалото денонощие. Всички те са от Русе и са оставени под домашна изолация.

Същевременно през вчерашния ден са излекувани 89 души, което е рекорд. Така, оздравелите в Русенско от началото на пандемията станаха 764. За съжаление вчера още един човек с положителен PCR тест за коронавирус е починал. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойника. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 61, от които 29 жени и 32-ма мъже. Всички те са на възраст между 49 и 91 години.

От март до днес диагностицираните с коронавирусна инфекция в област Русе са вече 2179, като активните случаи са 1354.

По-късно през деня очаквайте обобщена информация относно разпространението на COVID-19 в Русенско през изминалата седмица, както и за функционирането на системата, показваща 

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Сподели: