ремонт дунав мост 23 август 2023

Три са отворените оферти за основния ремонт на Дунав мост

Три са отворените оферти в обществената поръчка за избор на изпълнител на строително-монтажните работи по основния ремонт на Дунав мост между Русе и Гюргево на път I-2 Русе – Разград. Трасето на българска територия е с обща дължина 1,057 км.

Отворените оферти са на:

ДЗЗД „Дунав мост“, в което участват: „ПЪТИНЖЕНЕРИНГ“ АД и „ГБС – ИНФРАСТРУКТУРНО СТРОИТЕЛСТВО“ АД – 37 397 689,73 лв. без ДДС;

ДЗЗД „ДАНУБИУС“, с участници: „ОРС-ИНФРАСТРУКТУРА“ ООД и „АВТОМАГИСТРАЛИ – ЧЕРНО МОРЕ“ АД – 47 879 985,60 лв. без ДДС;

ДЗЗД „ПБ ДУНАВ МОСТ 2023″, в което са: „ПАРСЕК ГРУП“ ЕООД и „БГ ЛЕНД КО“ АД – 21 897 999,60 лв. без ДДС.

Основен ремонт на Дунав мост до момента не е извършван. Преди повече от 22 години е правено укрепване на фугите, а през 2011 г. е подменена хидроизолацията и асфалтовата настилка. Изработеният технически проект за ремонт на съоръжението предвижда цялостна подмяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови ограничителни системи, маркировка и др. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 730 календарни дни. Изискването на АПИ към бъдещия изпълнител е при стартиране на ремонтните дейности да не се спира изцяло движението по Дунав мост. Работният процес трябва да е организиран така, че трафикът да преминава безопасно в едното платно.

Сподели: