Три световни рекорда записа 17 - годишният русенец Ангел Русев на световното първенство по вдигане на тежести

Три световни рекорда записа 17 – годишният русенец Ангел Русев на световното първенство по вдигане на тежести

17-годишният русенец Ангел Русев записа отличен дебют на Световното първенство по вдигане на тежести за мъже, което започна в Туркменистан. Възпитаникът на школата на Тежкоатлетически спортен клуб „Русе“ и треньорите Кръстина и Радослав Атанасови записа пет от пет успешни опита при излизанията си на състезателния подиум и се класира на шесто място с в двубоя. Той записа и три световни рекорда. Ангел се състезаваше в категория до 55 килограма. Младият русенец беше извеждан лично от старши треньора на националния отбор Иван Иванов. Ангел започна движението изхвърляне с успешен опит на 103 килограма. Последва още един успех – на 108 килограма, като с това постижение подобри стандарта при юношите. При този опит обаче русенецът получи травма на десния крак, която стана причина той да не излиза за трети път в движението.

Напълно преобразен излезе Ангел на състезателния подиум при движението изтласкване. С увереност той постигна успех на 130 килограма. Последваха още два успеха – на 135 и на 140 килограма, които бяха подобрение на световния стандарт при юношите. С постижението си в това движение, Ангел постигна по-добър резултат от европейския шампион от пролетта – испанецът Косуе Брачи.

В крайна сметка при дебюта си при мъжете Ангел Русев записа двубой от 248 килограма, което му осигури притежанието и на върховото постижение на планетата при юношите с 12 килограма над стандарта.

Сподели:

Още новини от деня