къща парк събаряне

Три сгради общинска собственост са подготвени за събаряне през отминаващата седмица

Време за прочитане: < 1 мин.

Три сгради общинска собственост са подготвени за събаряне през отминаващата седмица след оглед и изготвяне на количествено-стойностна сметка. Причината е, че не отговарят на изискванията на действащото законодателство – определени са като опасни за здравето и живота на гражданите, негодни за обитаване и застрашени от срутване.

През периода от служителите на отдел „Строителен контрол“ на Община Русе са извършени 10 проверки на територията на Русе и малките населени места в общината във връзка със сигнали от граждани.

През отчетния период приключи изпълнението на няколко обекта:

  • ремонт на санитарните помещения в ДСХ „Възраждане“;
  • строително-монтажните дейности за създаване на два центъра за подкрепа за лица с психични разстройства и лица с деменция;
  • ремонт на общински помещения в бл. 4 в кв. „Дружба 3“ и на помещенията за нуждите на проекти Асистентска подкрепа и Лична помощ, намиращи се в бл. „Скопие“, бл. „Съединение“ и на ул. „Котовск“ в Русе;
  • монтирани са новите капаци на кошчетата за отпадъци на Кея.

Вече е сключен е договор за поддръжка на фонтаните, собственост на Община Русе.

Изготвени са актове по Закона за административните нарушения и наказания на „Топлофикация – Русе“ АД заради невъзстановените настилки след изпълнен ремонт на техническа инфраструктура, собственост на дружеството.

Сподели:

Още новини от деня