Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Русе припомни за правилата за безопасност през ловния сезон

Три сигнала за пожари са наложили намесата на екипи от РДПБЗН – Русе през изтеклото денонощие

Време за прочитане: < 1 мин.

За времето от 11:10 до 12:30 часа два автомобила с екипи от Първа  РСПБЗН са гасили пожар, възникнал в покрив на къща, собственост на Жилфонд в Русе, намираща се на адрес на ул. Цар Калоян. Произшествието е ликвидирано на площ около 3 m2 . Унищожени са покривна конструкция около квадратен метър, опушени са стени и домашно имущество.

В 11:45 часа два екипа от Втора РСПБЗН и един от Първа  РСПБЗН са пратени на сигнал за пожар в апартамент на втори етаж в блок на ул. Даме Груев в Русе. Произшествието е ликвидирано на площ около 60 m2. Пострадали хора няма. Нанесени са щети на жилището, както и по дограмата на горния апартамент на трети етаж. Случаят се разследва от МВР.                          

Между 19:15 и 19:50 часа екип на Първа  РСПБЗН е гасил пожар, възникнал в отпадъци в мезе в бл. „Тотлебен“ в Русе. Произшествието е ликвидирано на площ около един квадрат. Пострадали няма. Най-вероятната причина за възникналия  пожар е неправилно ползване не отоплителни уреди.

Сподели:

Още новини от деня