Трогателен жест към дете на русенски полицейски служител от неговите колеги

Трогателен жест към дете на русенски полицейски служител от неговите колеги

Косьо (Константин) е син на нашия колега Ивайло Емилов, който е оперативен дежурен в Първо РУ и отглежда сам детето си. Като впрочем е невероятен и баща, и полицай!

Колегите на Ивайло днес направиха изненада на Косьо, с полицейска торта и подарък за рождения ден. Първоначално идеята бе да го сюрпризират в дома му, но след „кратко оперативно проучване“ стана ясно, че децата от класа му и родителите им са се уговорили да отидат в парка, където (на открито и при спазване на епидемичните норми – проверено!) да си направят индивидуални снимки за албум по повод завършването на 4-ти клас.

И ето, че едната изненада доведе спонтанно до втора. Тъй като Косьо и голяма част от неговите съученици са наши възпитаници по програмата „Детското полицейско управление“, колегите инспектори от детска педагогическа стая също се организираха вчера спонтанно и днес изненадаха своите млади „колеги“, с които, заради ситуацията с коронавируса, прекъснаха заниманията си.

Кратката среща бе много емоционална, но и оползотворена за мини беседа, в която полицаите припомниха на децата основните съвети за безопасност през лятната ваканция.

Така днешната инициатива се превърна и в символично закриване на учебната година на детските полицейски управления при ОДМВР – Русе.

Със светлини и сирени от страна на полицаите, и с ръкопляскания от страна на учениците, те се разделиха с надеждата, че в началото на идната учебна година ще се срещнат отново в нормални обстоятелства, споделя Даниела Малчева – пресцентър на ОД на МВР – Русе в социалната мрежа „Фейсбук“.

Сподели:

Още новини от деня