В Русе се провежда трудова борса

Трудова борса в Русе на 27 септември

Агенцията по заетостта и Дирекция „Бюро по труда” в гр. Русе организират на 27 септември (четвъртък) трудова борса. Тя се провежда за втори път през 2018 г., като отново е по проект „Готови за работа” на ОП „Развитие на човешките ресурси”.

Трудовата борса в Русе е с начален час 10.30 часа и ще се проведе в голямата конферентна зала на хотел „Дунав Плаза”, пл. „Свобода” № 5.

Ще участват работодатели от различни отрасли на икономиката, които ще заявят свободни работни места или свои бъдещи потребности от работна сила, социални партньори, държавни ведомства и търсещи работа лица. Трудовата борса ще подобори информираността за местния трудов пазар и реално ще увеличи шансовете за осигуряване на заетост на хората без работа.

Фокусът на трудовата борса в Русе е върху младежите до 29-годишна възраст – както безработни, регистрирани в ДБТ, така и неактивни лица, които ще бъдат насърчени за реализиция на пазара на труда. Работодателите ще имат възможността да осъществят пряк контакт с търсещите работа и да направят подбор на кандидати за незаетите длъжности във фирмите още същия ден.

сн. Архив

Сподели:

Още новини от деня