ТСК "Русе" награди

ТСК „Русе“ награди изявени свои състезатели днес

ТСК „Русе“ награди изявени свои състезатели днес. Благодетелят на клуба и негов основател д-р Кирил Панайотов връчи парични премии на спечелилите медали и престижни класирания на европейски, балкански и национални първенства. Това се случи в присъствието на треньора на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов.

Д-р Панайотов отбеляза в приветствието си, че за първи път клубът има 8 представители в националния отбор в различните възрастови групи и категории. Той сподели задоволството си, че през годината към тима са се присъединили още желаещи да тренират, които вече постигат добри резултати.
С това тимът стана отборът с най-много представители, които защитават флага на България на международния подиум. „За успехът е нужен не само талант, но и много работа в залата! Вярвам че с упоритост и труд, завоюваните места през тази година могат да бъдат и още по-добри“, каза доц. Панайотов по време на церемонията. Той си пожела през следващата година, русенският клуб да има свой представител в Детска олимпиада. По думите му тайната на успеха на русенските щангисти не е само упоритата работа с треньорите Кръстина и Радослав Атанасови, а и в приемствеността в клуба, в който се включват все повече деца.
Като голямо определи израстването на русенските щангисти старши треньорът на националния отбор Иван Иванов, който беше категоричен, че само дребни грешки са попречили на русенските тежкоатлети да завоюват още по-добри призови места. Той допълни, че именно младите състезатели, сред които са и щангистите от ТСК – Русе стават гръбнака на националния тим по щанги, пред който целта вече е поставена и тя е добро представяне, а защо не и медали на Олимпиадата след две години.

Сред премираните са възпитаниците на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови – Ангел Русев, Цветелина Стоянова, Стилян Гроздев, Асен Асенов, Виктория Станева, Хаят Весков, Кристиян Илиев и други.

ТСК "Русе" награди
ТСК "Русе" награди

Сподели: