Тунинг фестивалът „Маска“ ще се състои в Русе

Тунинг фестивалът „Маска“ ще се състои в Русе

На днешния Ден на пътната безопасност кметът на Община Русе Пенчо Милков и зам.-кметът Златомира Стефанова разговаряха с  организаторите на станалия вече традиционен за града тунинг фестивал „Маска“.

По време на срещата кметът отправи предложение към организаторите да проведат информационна кампания в средните училища в Русе, която да насърчава отговорното поведение на шофьорите. Целта е подрастващите да се запознаят с опасностите от нерегламентираните състезания по градските улици и т.нар. дрифтове, както и от неспазването на правилата за движение.

Акцент в разговора беше поставен и върху осигуряването на безопасни условия за провеждането на фестивала, като бяха обсъдени и десетките атракции за участниците. Основният организатор – Станимир Маринов, обеща изненади за всички присъстващи.

„Искам да ви благодаря за работата по организирането на тридневното събитие, което от ваше хоби и страст постепенно, благодарение на неуморните ви усилия, се превърна в емблематично за Русе“, заяви Пенчо Милков. Той поздрави организаторите за това, че второто издание на фестивала обединява още повече хора и вече е с международен статут.

Тунинг фестивалът „Маска“ ще се проведе на полигона на ДЗС в три последователни дни –  от 1 юли, петък до 3 юли, неделя, с подкрепата на Община Русе. Разнообразната програма включва дрифт шоу, офроуд, тунинг изложение, картинг, кар аудио, голяма сцена, живи статуи, автокино, beach bar, MASKA KIDS – зона за детски забавления с аниматори, игри и танци и много атракциони. Известни изпълнители като100 КИЛА и Mom4eto, както и актьорът Александър Сано ще забавляват участници и публика.

Сподели: