Туристическият център в Бръшлен престава да съществува

Туристическият център в Бръшлен престава да съществува

Туристическият център в Бръшлен /Община Сливо поле/ престава да съществува. За времето на затваряне в края на март тази година, съгласно заповед № РД-01-173/18.03.2021 г. на министъра на здравеопазването Туристическия център не работи. За това време служителите бяха пуснати в платен годишен отпуск. След това те са освободени.

Туристическият център в Бръшлен бе изграден с европейски средства по програмата за развитие на селските райони на мястото на стара детска градина. Проектът на Местната инициативна рибарска група „Главиница-Тутракан-Сливо поле“ заедно с активната работа на Димчо Петров превърна мястото в прекрасна база – почивна станция с 13 стаи със собствен санитарен възел, кафе-ресторант, овален басейн, летен павилион за учебни занимания на учениците на открито сред природата и детска площадка за по-малките. Там се провеждаха редица събития, кулинарни фестивали, зелени училища, туристи отсядаха, за да посетят защитената местност „Калимок-Бръшлен“, преминаваха ултрамаратонци и пътешественици по Дунава.

В края на март Община Сливо поле освободи и кметския наместник Димчо Петров под претекст, че го пенсионират. Неофициално се смята, че причините са политически. През 2015 г. дългогодишният журналист от БНТ – Русе се кандидатира за поста кмет на Бръшлен от името на ВМРО и спечели изборите. За съжаление при следващия местен вот през 2019 г. заради промените в закона кмет избираха само населени места с над 300 постоянни жители. Така кметът на община Сливо поле Валентин Атанасов, който е представител на ГЕРБ, му стана работодател, като го назначи за кметски наместник. По време на предизборната кампания за парламентарните избори на 4 април 2021 г. са започнали проблеми и се е стигнало до отстраняването на Димчо Петров от поста му с мотивите, че му е време да се пенсионира.

Сподели: