Турнир по футбол за девойки се проведе в Русе

Турнир по футбол за девойки се проведе в Русе

На 3 май 2019 г. на футболното игрище в спортен комплекс ,,Ялта“ – Русе се проведе турнир по футбол за девойки, организиран от Български футболен съюз – Русе. Отборът на Професионална гимназия по облекло ”Недка Иван Лазарова” – Русе бе представен от девойки от VIII до X клас. Участие във футболните срещи взеха 9 състезателки:

Преслава от VIII а, специалност „Моден дизайн“; Ася и Надежда от VIII б, специалност „Конструиране и моделиране на облекло от текстил – дуално обучение“; Деница и Янка от IX а, специалност „Моден дизайн – с разширено изучаване на английски език“; Евру и Иваничка от X б, специалност “Козметика”; Вяра и Лора от X а, специалност „Моден дизайн“.

Момичета от Модното училище на Русе се изправиха срещу отборите на ПМГ,,Баба Тонка” и ПГТ “Иван П. Павлов”. В оспорваните двубои девойките отстъпиха в резултата и в двете срещи, но показаха добри футболни умения, борбен дух и желание за победа. Отборът на Професионална гимназия по облекло ”Недка Иван Лазарова” – Русе бе награден за извоюваното трето място в турнира с купа и футболни тениски

Сподели:

Още новини от деня