битак гюргево

Десетки търговци на битпазара в Гюргево привличат стотици клиенти

Време за прочитане: < 1 мин.

Десетки търговци предлагат почти всичко на битпазара в Гюргево. Те привличат стотици клиенти, както се вижда на видеото. Община Гюргево определи място за провеждането му преди няколко години. То е на улицата, водеща към бившия ро – ро терминал пред хотела „Дунавска звезда“ до ГКПП – Гюргево и футболния стадион.

Търговците се оплакват от липса на подходящи условия въпреки присъствието на служители на общинска полиция и други контролни органи на общината. Кметът трябва да вземе мерки за обособяването на подходяща търговска зона.

Понастоящем всеки поставя стоката си върху найлони направо върху асфалта или предлага направо от превозното средство. Търговците искат да се дават под наем поне дървени маси и столове, да се осигурят мобилни тоалетни за продавачите и посетителите. Трябва да се даде възможност и на продавачи на бързи закуски, вода, захарен памук и други също да предлагат стоката си, за да може идващите тук да хапнат нещо.

В същото време се събират такси за ползването на общински терен и не се предоставят подходящи съдове за смет, които са крайно необходими.

Сподели:

Още новини от деня