Тържествена вечер на специалностите бе организирана от факултет „Електротехника, електроника и автоматика“ на Русенския университет

Тържествена вечер на специалностите бе организирана от факултет „Електротехника, електроника и автоматика“ на Русенския университет

Днес, 14 май 2024 г., в Канев център на Русенския университет 118 изявени студенти от Факултет Електротехника, електроника и автоматика (ЕЕА) получиха грамоти и награди на Вечерта на специалностите на факултета. Бяха отличени студенти с отличен успех от специалностите на факултет ЕЕА. Награди и грамоти получиха и всички първенци студенти и докторанти в олимпиади, конкурси и студентски научни сесии. Бяха отличени и Еразъм студенти и докторанти, които се обучават във факултета.

В началото на събитието ректорът на Русенския университет проф. д-р инж. Пламен Кангалов отправи приветствие към студенти, преподаватели и гости.

Отличните резултати не са само оценките в книжките, а знанията и уменията, които сте придобили. Не преставайте да се учите!, обърна се той към студентите, като им пожела успех в приключването на семестъра, сесията, както и в реализацията. Той благодари на представителите на бизнеса за съвместната дейност, която осъществяват с преподаватели и студенти от Русенския университет.

Ректорът на Русенския университет проф. д-р инж. Пламен Кангалов връчи поздравителен адрес на декана на факултета доц. д-р Вяра Русева.

„Факултет „Електротехника, електроника и автоматика“ е наследник на създадения през 1974 година „Електротехника и електрификация на селското стопанство“. Но оттогава до днес, неговото израстване е повече от забележително. Той винаги е следвал най-съвременните световни тенденции в развитието на науката и образованието. И специалностите, в които днес тук се обучават студентите, са не само едни от най-привлекателните за младите хора, но носят на завършилите много добра професионална реализация!“, се посочва в поздравителния адрес.

Деканът на факултет ЕЕА доц. д-р Вяра Русева също отправи приветствие, като пожела на студентите да запазят искрата на познанието в себе си, да се развиват и постигат още по-високи хоризонти. ​Реализацията на всеки един наш студент е важна за нас и затова сме поканили потребителите на кадри, за да видят нивото на нашите студенти. Ще сме благодарни да продължим да поддържаме двустранната връзка и ще се вслушаме във всяка една препоръка, обърна се доц. Русева към представители на бизнеса.

Сред гостите на събитието бяха г-н Николай Дацов, управител на „Интермедия“ ООД, г-жа Вероника Петкова, представител на Мусала Софт, г-жа Цвета Касабова, представител на ФААК България.

Тържествената Вечер на специалностите се проведе при засилен интерес, като в програмата бяха включени и музикални изпълнения.

Сподели: