Ударно начало на кампанията за събиране на подписи за регистрация в местните избори на ПП "Възраждане" в Русе

Ударно начало на кампанията за събиране на подписи за регистрация в местните избори на ПП „Възраждане“ в Русе

Над 50 подписа за регистрация за местните избори събра в първия половин час от старта на кампанията ПП „Възраждане“ в Русе. Интересът продължава да е много голям от преминаващите жители на Русе и съседни общини. Пунктът се намира пред Градските хали, а началото по събирането днес бе поставено в 10 часа от народния представител в 19-и МИР – Русе и областен ръководител на ПП „Възраждане“ адвокат Златан Златанов. Веднага след него подписи поставиха видните членове и активисти на трета политическа сила в България и региона Христо Попов – бивш народен представител, съпругата му, общественикът Мариян Димитров, Богомил Тодоров, Полина Георгиева – бъдещ кандидат за кмет на населено място от община Русе и др.

Днес в Русе официално стартира кампанията за събиране на подписи на избиратели, които ще подкрепят регистрацията на ПП Възраждане за участие в изборите за общински съветници и кметове на територията на цялата страна, които ще се проведат съобразно указа на Президента на Република България на 29 октомври тази година. Тази подписка е необходима съгласно разпоредбата на чл. 133 ал. 3 т. 5 и чл. 40 ал. 3 от Избирателния кодекс, обясни народният представител.

За Русе имаме определена квота, която ние ще надхвърлим многократно, подчерта адвокат Златан Златанов.

Ние имаме закалка от събирането на подписи във връзка с инициативата за провеждане на национален референдум за запазване на българския лев. Съумяхме да съберем над 15 хил. подписа при екстремални условия, през зимата и пролетта, при минусови температури, не само на територията на община Русе, а и в останалите 7 общини, посещавайки забравени градчета като примерно Сеново или Глоджево. Във всяко едно кътче на Русенска област имаме сподвижници, които подкрепят идеята за ново национално българско Възраждане и в сърцето на всеки един от нас гори огънят на националната идея. Тя няма да изчезне. Нашата задача е да съберем всички родолюбци, за да запалим един голям нов пожар, в който да пречистим всичко гнило и да съградим наново родината си!“, категоричен бе русенският народен представител.

Сподели: