Удобството да притежаваш кредитна карта

Удобството да притежаваш кредитна карта

Време за прочитане: 3 мин.

Кредитната карта се е превърнала в изключително удобно разплащателно средство в днешно време. Много хора са собственици на кредитна карта или имат намерение да си вземат такава. Непрекъснато се появяват непредвидени разходи от най-различно естество. Спешен ремонт, повредена кола, неплатени данъци и сметки, нужда от попълване на семейния бюджет или просто искаш да си купиш нещо, за което отдавна си мечтаеш.

Разбира се всичко това е свързано със средства и ако нямаме заделени такива кредитната карта се явява чудесен метод за покриване на всички нужди и желания. С кредитна карта може да си позволите да си купите много неща, да пазарувате онлайн или в търговски обекти, да плащате на ПОС терминали, както в страната така и в чужбина. Като цяло имате непрекъснат достъп до свежи парични средства по всяко време.

Неоспорими предимства на Кредитна карта

Едно от най-важните неща е наличието на гратисен период и възможността да изплатите задълженията си без да ви се начислява лихва. През този период е особено подходящо да пазарите с картата онлайн, защото ви се начислява много по-малка такса в сравнение с периода след изтичането на гратисния срок. Този срок е регламентиран от отделните кредитни компании и може да бъде с различна продължителност. Обичайно варира в диапазон от 30 до 60 дни.

Много хора кандидатстват за кредитна карта предимно с една основна цел да пазаруват в интернет. С динамичния подем на технологиите, да си купиш каквото ти е необходимо от различни сайтове в интернет се превърна в ежедневие. Няма нужда да се редиш по опашки, да пътуваш дълги разстояния, да си ограничен от работното време на даден търговски обект. Просто можеш да пазариш от собствения си компютър или телефон 24/7 посредством кредитна карта.

Характеристики на кредитна карта, които не са за пренебрегване

Една от предимствата на кредитните карти е възможността месечно да внасяте само минимална сума по картата, като може да отложите във времето връщането на остатъка. Разбира се най-добре е да покриете всичко в гратисния период, но това не е по силите на всеки един от нас. Важно е да отбележим, че лихвите се начисляват върху неизплатените задължения.

Друг интересен факт са предлаганите промоции и бонуси. Например, когато пазарувате с вашата карта ви се начисляват бонус точки, в някой случаи това води до внасяне по кредитната ви карта на минимална сума, процент от тази която сте изразходвали. Също така всички натрупани бонус точки, с времето може да бъдат употребени за купуването на нови стоки. Банките и кредитните институции, които издават кредитни карти в повечето случаи си партнират с търговски обекти. И ако вие сте един от лоялните клиенти на кредитните издателите получавате промоционални стоки на специална цена в един от тези търговски обекти. Това са неща на които трябва да обърнете внимание, когато избирате кредитна карта.

Кандидатстване и такси при използване на кредитна карта

Всяка банка или кредитна организация, която издава кредитни карти има различни условия и изисквания към вас, когато кандидатствате за кредитна карта. Банките като цяло имат следните изисквания:
• Да притежавате валидна лична карта
• Да сте с добра кредитна история
• Да сте на безсрочен трудов договор, минимум от 3-6 месеца
• Да сте редовни при внасянето на социалните си осигуровки

При небанковите кредитни компании има някой особености – възможно е да ви изискват по-малко документи и информация. Като цяло освен да имате налична лична карта, се изисква доходи от трудов или граждански договор, хонорар, пенсия, наем и други.

При използването на кредитни карти лихви се начисляват само върху изразходваните суми. Освен това трябва да имате предвид таксите, които при отделните кредитодатели са различни, но като цяло основните са – такса при кандидатстване и издаване, менажиране на карта, при теглене в кеш. За това когато искате да си вземете кредитна карта проучете добре офертите на кредитния пазар, отделете време и изберете тази, която най-много ви пасва като условия.

Защо да изберем кредитна карта пред потребителски кредит

По своята същност и двата продукта са кредити, към които хората прибягват при нужда от средства. Потребителския кредит ни дава възможност да разполагаме със средства за да покриваме наши парични задължения, да пътуваме, да пазарим, неща които и кредитната карта може да ни осигури. Но тук е добре да обърнем внимание на предимствата на кредитната карта. Тя е карта, която е навсякъде с нас и разполагате с нея, когато искате. Има и още едно основно предимство, опция за електронно разплащане. Кредитната карта е продукт от ново поколение и еволюира неизменно с развитието на технологиите.

Потребителските кредити имат определен срок, за който могат да бъдат използвани. При Кредитните карти е различно, след изтичане на периода на валидност, те могат да бъдат преиздадени. Независимо дали кредита е използван или не си има задължителни месечни вноски, при кредитните карти вноски има само, ако са изразходвани средства от картата.

Заключение

Все повече хора се възползват от удобствата които кредитната карта предоставя. Всеки от нас може да си я позволи във форма, най-удачна за нашите възможности и желания. Не се колебайте, поръчайте още сега. Станете част от иновативното бъдеще.

Сподели: