съдебна палата русе

Украинец предаден на съд за хулиганство и леки телесни повреди

В Районен съд – Русе постъпи обвинителен акт срещу украинския гражданин Г. Ч., който е привлечен към наказателна отговорност по три обвинения: хулиганство и причиняване на лека телесна повреда на двама полицаи при изпълнение на службата им.

Според прокуратурата, това се е случило на 02.05.2023 г. в гр. Русе в заведение „Дунав мост 1″, където мъжът обиждал и нанесъл удар с юмрук в областта на носа на сервитьорката, крещял и псувал на руски език, показвал неприлични жестове с ръка. В обвинителния акт се твърди още, че деянието било съпроводено със съпротива срещу органи на властта – двама полицейски служители, изпълняващи задълженията си по охрана на обществения ред, и по своето съдържание се отличавало с изключителна дързост. При съпротивата украинският шофьор на ТИР бил причинил на всеки от полицаите лека телесна повреда, изразяваща се в болка и страдание без разстройство на здравето.

За първото престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода до пет години, а за второто и третото – лишаване от свобода до три години.

Предстои Районен съд – Русе да насрочи разпоредителното заседание по делото.

Съгласно чл. 16 от НПК подсъдимият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Сподели: