УМБАЛ "Канев" организира прегледи по повод Световния ден на сърцето

УМБАЛ „Канев“ организира прегледи по повод Световния ден на сърцето

УМБАЛ "Канев" организира прегледи по повод Световния ден на сърцето

На 29 септември по традиция се отбелязва Световния ден на сърцето.
Смисълът на Световния ден на сърцето е да се повиши информираността на обществото, за да се спечели вниманието не само на болните , но и на здравите хора. Целта е да си дадем сметка колко важна е превенцията. Добрият начин на живот, здравословното хранене, физическите упражнения , пиенето на много вода и възприемането на здравословни навици са едни от най- важните фактори, за да поддържаме сърцето си здраво.

Живеем в безпрецедентни времена. Пандемията от Covid-19 насочи вниманието в световен мащаб върху професията на лекарите и медицинския персонал, възможностите на здравните системи, както и върху отговорността, която носим за нашето собствено здраве и за здравето на тези, които са най- уязвими в обществото.

Никой не знае как ще продължи пандемията в бъдеще, но знаем със сигурност, че да се погрижим за здравето на сърцето си в момента е по- важно от всякога. Слоганът на кампанията тази година е #USEHEART!

Във връзка с това кардиолозите на Университетска болница „Канев“ ще извършват безплатни прегледи. Наши партньори в тази инициатива са ЧАЙКАФАРМА – Висококачествените лекарства; Doppelherz Bulgaria и БЧК. Всички ние ще използваме знания, опит и ❤️, за здравето на Вашето СЪРЦЕ!

Поради мерките свързани с епидемията от коронавирус, консултациите ще се проведат на 29 септември /вторник/, от 09.00ч. до 16.00 часа, в специално обособен пункт във фоайето на Хирургичен блок на Голямата болница. За целта е необходимо да се запишете предварително на тел: 082/ 887 351.Записването стартира на 24 септември /четвъртък/.

Сподели:

Още новини от деня