УМБАЛ „Медика Русе“

УМБАЛ „Медика Русе“ привлече изтъкнат професор от „Пирогов“

УМБАЛ „Медика Русе“ привлече дългогодишният ръководител на клиниката по изгаряния и пластична хирургия в болница „Пирогов“ – проф. Огнян Хаджийски.

Опитният лекар завършва медицинското си образование във ВМИ-София през 1970 г., след което придобива специалности по Обща хирургия, Пластична хирургия, Медицина на бедствените ситуации, Спешна медицина, Организация на здравеопазването. През 2000 г. придобива титлата „доктор на медицинските науки“, а през 2001 г. защитава титлата „професор“.

Повече от 40 г. проф. Хаджийски работи в областта на пластичната хирургия и изгарянията, като лекува деца и възрастни. От 1989 г. до момента е и национален консултант по изгарянията. Страстта към тази специалност „Медикът на 2014 г.“ открива именно в Русе, след отбиване на военната си служба. Това и фактът, че съпругата му е русенка са причините след толкова много години като ръководител на най-престижната клиника по изгаряния в България, той да се върне именно в нашия град.

Проф. Хаджийски е един от първите хабилитирани лекари в България по специалност пластична хирургия. В екип разработва всички програми, модули за обучение, тестове, конспекти и изпитни въпроси, в съавторство създава стандарта по пластична хирургия и клиничните пътеки по същата специалност. От 1982 г. до момента е преподавател по изгаряния и пластична хирургия на студенти медици, стажант лекари, специализанти, общо практикуващи лекари, специалисти по обща медицина, спешна медицина, обща хирургия и пластична хирургия в София. Три години е бил ръководител на екип от 25 националности в болница по изгаряния и пластична хирургия в Триполи – Либия.

Всеотдайността, с която той изпълнява призванието си му помага не само да извърши над 10 000 операции, но и да издаде повече от 350 публикации у нас и в чужбина в областта на пластичната хирургия. Проф. Хаджийски членува в над 14 национални и международни дружества, Специализирания съвет по хирургични заболявания, Висшата атестационна комисия. Опитният специалист е бил и дългогодишен председател на научния съвет на болница „Пирогов“.

Ръководството на УМБАЛ „Медика Русе“ винаги се е стремило да привлича топ специалисти в различни области, с цел подобряване на качеството на здравеопазването в Русенска област. Чрез работата си в отделение по Пластичнo-възстановителна и естетична хирургия, проф. Хаджийски не само ще помогне на редица нуждаещи се пациенти, но също така ще придаде своя задълбочен опит на своите колеги.

Сподели:

Още новини от деня