медика русе

УМБАЛ „Медика“: Състоянието на 6-годишното момиченце от Силистра е стабилно

Състоянието на 6-годишната Катерина от Силистра, която беше настанена в петък по спешност с изгаряния в отделението по пластично-възстановителна хирургия на УМБАЛ „Медика – Русе“ е стабилно, като опасност за живота й няма. Днес беше извършена хирургична обработка на раните под обща анестезия в операционна зала от проф. Огнян Хаджийски и доктор Наско Тютюнджев. След нея стана ясно, че изгарянията са предимно повърхности от втора и трета степен.

Детето е настанено в самостоятелна стая заедно с майка си. В следващите дни предстои наблюдение на общото му състояние. В четвъртък ще бъде направена нова хирургична обработка под обща упойка. Още е твърде рано да се говори за изписване.

Припомняме, че детето беше докарано в УМБАЛ „Медика – Русе“ в петък следобед, след като пострада при демонстрация на стадиона в Силистра. След хвръкнала осколка пламва якето на детето. Бързата реакция на учителката, която е била с 6-годишната Катерина е предотвратила по-сериозни травми за момиченцето. При пристигане в болницата се оказа, че детето е с между 8 и 10 % изгаряния, като засегнати са дясната част на гръдния кош, дясната ръка, десния крак и шията.

Сподели:

Още новини от деня