Университетска болница „Канев“ получи в дар изолационна носилка

Университетска болница „Канев“ получи в дар изолационна носилка

Университетска болница „Канев“ в Русе вече разполага с изолационна носилка. Тя е оборудвана със сертифициран хирургичен хепа филтър, както и с четири чифта вградени ПВЦ ръкавици. Нейното предназначение е да осигури вътреболничен транспорт на пациенти, страдащи от остри инфекциозни заболявания. Целта  е по този начин да не се допусне разпространение на съответната зараза в лечебното заведение, приемащо болни с подобни оплаквания. На практика така ще се гарантира здравето на медицинския персонал и останалите пациенти, както и безпроблемното функциониране на болницата.

Необходимо е да бъде отбелязано, че носилката не е предназначена за болни, конкретно от коронавирус. Нейното използване е изцяло по усмотрение на лекарите, като то би могло да бъде за всякакъв вид заразни заболявания от по-тежък тип.

Носилката е дарение от ВМРО – Русе, със съдействието на областния управител Галин Григоров. Тя е изработена от беленската фирма „Белсистемс“ ООД с управител Иван Гьоков.

От фирмата изразяват готовност да продължат да оказват съдействие, като в най-кратки срокове планират да направят дарение и на Центъра за спешна медицинска помощ в Русе, като то ще се изразява отново в две подобни изолационни носилки, които обаче ще бъдат пригодени за транспорт от дома на болния до лечебното заведение.

Областният управител Галин Григоров изказва признателност на всеки един дарител.

Сподели:

Още новини от деня