имоти русе диван

Употреба на възглавници в дома

Доста хора не са наясно как една правилна употреба на възглавници в дома може да доведе до неочаквано добри решения. Дизайнерите буквално са влюбени във възглавниците в последните години.

За да ги използвате рационално в дома си като декорация, днес в статията ще отговорим на няколко важни въпроса.

Какъв размер възглавници трябва да взема за моя диван, легло и т.н. и как да ги подредя?

Възглавниците изглеждат най-добре, когато са на пластове и варират по размер и форма. Няма единствено правилен начин да направите това, подредбата на възглавниците ще варира в зависимост от размера на дивана/леглото,  които имате.

Какви модели и цветове вървят добре заедно?

Смесването на цветове и шарки може да бъде непосилна задача. По тази причина следваме съветите на хора, които са специалисти в интериорния дизайн от дълго време и са правили стотици комбинации от възглавници от години.

  • Първи съвет: Редактирайте цветовата си палитра при употреба на възглавници. Намалете я до 3-4 цвята. Добавянето на повече цветове от това ще направи пространството да изглежда твърде натоварено и по-малко организирано.
  • Втори съвет: След като вземете решение за цветовете, определете формата на възглавниците. Можете напълно да смесвате и комбинирате формите.
  • Трети съвет: Еклектиката е позволена като цветово решение при декоративните възглавници, но е важно в какъв стил е декорирано жилището. Например ако е в минималистичен стил, то не върви да се сложат прекалено ярки и натруфени възглавници …

Къде да поставим възглавниците?

По принцип има 2 вида възглавници: за спане и за декорация. Ясно е, че първият вид се слагат на леглото, но вторият вид могат да бъдат както на дивана, така и на пода. Така те придават неповторима атмосфера в жилището.

Как се почистват правилно възглавниците?

Повечето от тях са ръчно изработени от различни възобновяеми материали и естествено боядисани тъкани. Което ги прави по-специални и ценни.

За да определите най-добре как да се грижите за вашите декоративни възглавници, първо трябва да знаете от какво са направени. По принцип някои изискват да се дадат на химическо чистене или да се перат само със студена вода и ръчно. И последно – възглавниците не са вечни. Добре е периодично да се подменят. Това е начин и да освежавате своето жилище по много лесен и приятен начин.

Сподели: