Управителят на "Общински транспорт Русе": Засега приоритет е тролейбусите да се движат, да спират и да се изпълняват разписанията

Управителят на „Общински транспорт Русе“: Засега приоритет е тролейбусите да се движат, да спират и да се изпълняват разписанията

Благодарение предприетите мерки ние ще стопим тази разлика, поради което са ни необходими около 200 000 лева да края на годината. Предприети са различни инициативи за сигурността на превозните средства, да се поддържа по – добре чистотата и външния вид на тролейбусите. Има много проблеми пред тролейбусите и обществения превоз на пътници, но всичко се корени в нова транспортна схема, коментира днес Александър Георгиев – изпълнителен директор на „Общински транспорт Русе“ АД.

Очакват се програми, но в момента всички програми, за които се кандидатства за закупуване на нови превозни средства, са в сферата на добрите пожелания. Все още никой не посочва срокове, нито условия.
В края на март завършиха изпитания на електробус. Има забележки към превозното средство като сглобка, някои други елементи, но разходът на ел. енергия е добър.

1200 м2 покривна конструкция е ремонтирана през февруари. В базата ще има ремонт на около 6000 м2 покривни площи. 200 000 лева ще са нужни само за това. Приоритет е ремонт на покрива на ТИС № 4, находяща се до бившето ЛВЗ. След това ще се ремонтира станцията в основното ремонтно депо. Сега се подменят старите луминисцентни лампи с ново ЛЕД – осветление в халетата. Променя се политиката в осигуряване на работно облекло.

Засега приоритет е тролейбусите да се движат, да спират и да се изпълняват разписанията, обобщи Георгиев.

Сподели:

Още новини от деня