Условна присъда за румънец, опитал да пренесе контрабандно през Дунав мост 160 кутии цигари без бандерол

Наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца, чието изтърпяване е отложено за изпитателен срок от 3 години, както и 1200 лева глоба наложи Районният съд в Русе на румънския шофьор на турски камион М.-Д.П.

На 27.07.2018 год. на ГКПП “Дунав мост” М. държал акцизни стоки по смисъла на чл. 2, т. 2 от Закона за акцизите и данъчните складове: „На облагане с акциз подлежат: т. 2. тютюневите изделия” – общо 160 кутии цигари /3200 къса/, както следва:

– 50 броя кутии цигари марка “ASSOS Premium Red”, 80 mm, бяло-червени на цвят, с единична вместимост 20 къса

– 10 броя кутии цигари марка “ASSOS Slims”, 100 mm, бяло-сини на цвят, с единична вместимост 20 къса

– 80 броя кутии цигари марка “Karelia OME Superslims” 100 mm, бяло-шарени на цвят, с единична вместимост 20 къса

– 10 броя кутии цигари марка “KENT SWITCH”, 80 mm, сиво-сини на цвят, с единична вместимост 20 къса

– 10 броя кутии цигари марка “LM 100 Red Label”, 100 mm, бяло-червени на цвят, с единична вместимост 20 къса
всички с надпис на латиница “DUTY FREE” и без акцизен бандерол, когато такъв се изисква по закон – чл. 28, ал. 1 от Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия: “Тютюневите изделия се транспортират, пренасят, съхраняват, предлагат или продават в търговски складове и обекти само с бандерол, залепен върху потребителската опаковка при условията и по реда на Закона за акцизите и данъчните складове – чл. 64, ал. 4 от Закона за акцизите и данъчните складове: „Бандеролът се поставя върху потребителската опаковка по начин, от който да е видна обозначената върху него информация и който да гарантира, че употребата на стоката е невъзможна без неговото унищожаване чрез разкъсване”, всичко на обща стойност 1200 лв., като случаят е немаловажен.

Сподели:

Още новини от деня