съдебна палата русе съд прокуратура

Условно наказание и глоба за наркодилър в Русе

Окръжен съд – Русе одобри споразумение между зам.-окръжния прокурор и защитника на 22-годишния Й. М., с което на последния се налагат наказания „лишаване от свобода“ и „глоба“.

Съгласно споразумението, Й. М. се признава за виновен в това, че в периода м. ноември 2019 год. до 17.10.2020 год. на шест пъти без надлежно разрешително, придобил и държал с цел разпространение различни видове високорискови наркотични вещества (марихуана, таблетки MDMA и метамфитамин) на обща стойност 3 568,82 лева. От тях на 28.04.2020 г. в гр. Русе обвиняемият продал на три различни лица по няколко грама марихуана.

Със споразумението се прекратява наказателното производство срещу младежа. Й. М., който не е осъждан до момента, прие да изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от три години с петгодишен изпитателен срок и „глоба“ в размер на 7 000 лв.

Обвиняемият следва да заплати и 2 227,58 лева разноски по делото, а иззетите от него два мобилни телефона, 2 електронни везни, лула, пластмасово шише и кофичка със съдържащите се в тях семена, клонки и листчета, метален гриндер и парична сума в размер на 1840 лв., се отнемат в полза на държавата.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

Сподели: