полиция

Успешно е завършило издирването на двама младежи от Русе, загубили се в района на с Табачка вчера

На 3 май в 20:00 ч. е получен сигнал от родителите на двама млади мъже от Русе на възраст 22 и 23 г. Двамата били отишли на гости на дядото на единия в с. Табачка. Вчера около 12:30 часа младежите излезли на разходка и от тогава нямало информация за тях. Знаело се, че не носели мобилните си телефони и били леко облечени.

Своевременно са предприети действия по търсенето на двамата русенци. В акцията по издирването са се включили служители от РУ Две могили, съвместно с екипи на РДПБЗН – Русе и специализирана техника, както и доброволци от селата Табачка и Пепелина, от спалеоклуба и ловни дружинки. Проведени са издирвателни мероприятия по всички туристически и походни пътеки, излизащи от селото, както и в районите около тях.

Акцията е завършила успешно тази сутрин. Двамата били забелязани от дрон на един от склоновете, след което спасителите са достигнали до мястото със специализирана техника и са ги прибрали. Младежите са открити живи и здрави. На служителите на МВР и доброволците те разказали, че излизайки от селото объркали маршрута , после завалял дъжд, но те успели да се подслонят в каравана, която открили по пътя си, където се изсушили и прекарали нощта, а тази сутрин тръгнали да търсят пътя обратно към селото.

Сподели: