Успешно завърши проектът "Щастливо детство за децата на община Иваново"

Успешно завърши проектът „Щастливо детство за децата на община Иваново“

Време за прочитане: 2 мин.

На 25.07.2018 г. в х-л „Вега” се състоя заключителна пресконференция по проект „Щастливо детство за децата на община Иваново“, финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Бенефициентът Сдружение „Център Динамика” в партньорство с Община Иваново и ДГ „Ален мак” с. Иваново представиха заложените цели по проекта, реализираните дейности и постигнатите резултати. Присъстваха представители на Община Иваново, ДГ „Ален мак” и медии. Специално за случая беше изпратен поздравителен адрес от Областна администрация – Русе.

Дейностите по проекта се реализираха във филиалите на ДГ „Ален мак” в населените места от община Иваново – с. Иваново, с. Щръклево, с. Красен, с. Сваленик, с. Тръстеник и с. Пиргово. Обхванати бяха общо136 деца и техните родители, които участваха активно в сформираните клюбове и ателиета. В рамките на проекта бяха проведени две екскурзии до гр. Русе и гр. Варна. Посетени бяха постановките на Държавен куклен театър – гр. Русе „Малката кибритопродавачка” и „Трите прасенца”. Отпразнувани бяха празниците Цветница, Великден, Гергьовден, Еньовден, Никулден, Ден на християнското семейство, Коледа и техните етнически аналози, съобразно традициите и обичаите на целевата група. С много игри и настроение бяха отбелязани 1-ви юни, забавен карнавал „Познай кой герой съм?”, Първи детски събор на хвърчилата с участието на деца, родители, ръководители на ателиета и представители на общността. Пред родители и гости децата от ателие „Театър – искам да бъда звезда” представиха драматизации от популярни детски приказки.

Съществена промяна в резултат на проекта е привличането, адаптирането и дълготрайния интерес към образователния процес на деца, застрашени от отпадане и намиращи се в социална изолация, благодарение на стимулиращия подход на ангажираните по проекта специалисти.
Важен сред постигнатите резултати е повишената мотивация на родителите за активно участие в живота на детската градина, преодоляване на стереотипите и нагласите свързани с образователното развитие на децата им.

Проектът се осъществи в рамките на 24 месеца съвместно от Сдружение „Център Динамика”, Община Иваново и ДГ „Ален мак” на територията на населени места от община Иваново. Общата стойност на проекта е 196 697.90 лв., от които 167 193.22 лв. европейско и 29 193.68 лв. национално съфинансиране.

Успешно завърши проектът "Щастливо детство за децата на община Иваново"

Сподели:

Още новини от деня