коц русе

Утре в КОЦ – Русе ще бъдат засадени дървета по инициативата „Здравето на природата е твоето здраве“

Утре в двора на Комплексен онкологичен център – Русе представители на биофармацевтичната компания Астра Зенека България и лекари от лечебното заведение, ще засадят дървета, като част от инициативата „Здравето на природата е твоето здраве“. Тя се провежда по повод Месеца за борба с рака на белия дроб – ноември и ще обхване голяма част от онкологичните центрове в страната.

Русе е един от градовете, в които фармацевтичната компания ще засади дървета след Бургас, София и Варна.

По време на събитието д-р Екатерина Генова, изпълнителен директор на КОЦ– Русе, ще представени актуални данни за разпространението, диагностиката и лечението на рака на белия дроб за България и света.

Кампанията на Астра Зенека за зелена България бе стартирана през месец септември в Бургас с 30 дръвчета. Компанията вече има засадена и алея от 25 сребролистни липи в Борисовата градина в столицата. Предстоят още поредица от залесявания и в други големи градове на страната, където увеличаването на зелените площи е от изключителна важност за опазването на околната среда и здравето на гражданите. Инициативата се провежда и като част от глобалната политика на АстраЗенека за устойчиво развитие, в която опазването на околната среда е един от трите основни приоритета, наред с осигуряване достъпа на пациентите до лечение и поддържане на етични бизнес практики и прозрачност в работата на компанията.

Сподели: