МЗ изпрати разпореждания до РЗИ за ваксинирането срещу коронавирус

Утре в Русе няма да има „зелен коридор“ за имунизация срещу коронавирус, но в Бяла остава

Време за прочитане: < 1 мин.

До момента са поставени общо 3939 дози от ваксините, като повторна доза са получили общо 822 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. Само за последното денонощие са поставени 503 дози ваксина.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Поради големия интерес и ограниченото налично количество от ваксините през утрешния ден в гр. Русе няма да има „зелен коридор“ за имунизация. Такъв ще бъде осигурено единствено в МБАЛ „Юлия Вревска“ в гр. Бяла от 09.00 ч. до 18.00 ч. Там всеки ще може да бъде ваксиниран без предварително записване. В част от другите кабинетите ще се извършва реимунизация на попадащите във втората и трета фаза на ваксинационния план.

За изминалите 24 часа беше поставен и абсолютен рекорд в областта – броят на поставените дози ваксина достигна 503. При пристигане на нови количества обществеността ще бъде своевременно информирана.

Сподели:

Още новини от деня