ВИТТЕ Аутомотив България

Утре Правителството ще одобри договор с Община Русе и Витте за изграждане на техническа инфраструктура

На редовното си заседание утре Правителството е записало като една от точките одобряване на два договора, съответно с Община Русе и с Витте Аутомотив България ЕООД във връзка с финансиране изграждането на елементи от техническата инфраструктура за разширението на завода. 

Още през януари т.г., по време на брифинг, министър Караниколов връчи три сертификата на фирмите Амилум България ЕАД, Кастамону България АД и Витте Аутомотив България ЕООД за инвестиция клас А по реда на ЗНИ. Общият размер на инвестициите на сертифицираните фирми е 269 472 000 лв.

На 27 февруари, с тържествена церемония в Централния военен клуб в град София, Българската агенция за инвестиции (БАИ) връчи наградите „Инвеститор на годината“ 2017. Първо място за „ВИТТЕ Аутомотив България“ ЕООД в категория „Инвестиция в човешки капитал“. 

Наградата бе присъдена за одобрения инвестиционен проект „Разширение на завод за производство на електронни и механични части за автомобилната индустрия – втори етап“. Планираният размер на инвестицията е над 6 000 000 евро, с очакван брой на нови работни места – над 300. Инвестицията включва капиталови разходи за производствена сграда, инсталации, производствено оборудване, линии за сглобяване, инструменти, офис оборудване и IT инвестиции (хардуер и лицензи).

В този смисъл следва изпълнението на поетите от държавата ангажименти във връзка с издадения сертификат за инвестиция клас А.

Графика – Визия на завършеният проект в Индустриален парк Русе

Сподели: