Утре предстои първата акция от "Празник на квартала - Заедно в Здравец"

Утре предстои първата акция от „Празник на квартала – Заедно в Здравец“

Тази събота /30 септември/ в 10 часа на детската площадка между блокове 76, 77 и 78 в квартал „Здравец“ са поканени всички, които имат желание да се включат в първата акция от „Празник на квартала – Заедно в Здравец“.

Утре предстои първата акция от "Празник на квартала - Заедно в Здравец"

Събитието се организира от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, като апелът към жителите на кв. Здравец е да направят нещо добро и полезно за облагородяване на мястото, където живеят. За всички желаещи да се включат са осигурени бои, четки, чували и ръкавици. Акцията ще бъде последвана от още една – на 7 октомври, като за нея ще бъдат избрани други райони от квартала за почистване и боядисване.

Кулминацията на събитията в квартал „Здравец“ ще бъде на 14 октомври /събота/ от 16 ч. на източния паркинг на Mall Rousse. Тогава са предвидени заслужени забавления за малки и големи след добре свършената работа.

Събитието ще предложи на хората многообразие от възможности за забавление, както и атрактивни награди. В програмата са предвидени занимания за всички възрасти. От парти център „Веселяците“ ще се погрижат за детската анимация и семейните игри с награди, рисунките по лицата на дечицата и снимките с любими приказни герои. Желаещите ще могат да премерят сили в кулинарните конкурси за най-вкусно домашно сладко и най-добра домашна туршия. Кулинарното майсторство ще оценява специално жури от Професионалната гимназия по туризъм, а възпитаниците на училището ще предложат изненади за деца и родители.

Танцьорите от Танцова школа „Играорци“ ще поканят съкварталците да танцуват в ритъма на народната музика за здраве и настроение. Техният ръководител Богдан Донев ще изнесе открит урок от сцената на празника, за да може публиката да научи ново и интересно българско хоро. Заедно с малчуганите Деница Филева ще направи здравословна работилница „Вкусно и полезно“, както и ще проведе кратък урок по зумба. За забавлението на празника ще допринесат и детски модерен балет „Дъга“ към ОУ „Васил Априлов“.

В програмата на „Празник на квартала – Заедно в Здравец“ ще се изявят и талантливите деца от ДГ „Детелина“, ДГ „Здравец“, ДГ „Зора“, ДГ „Пролет“ и НЧ „Захари Стоянов – 1937“, детски модерен балет „Дъга“ към ОУ „Васил Априлов“ и други. Младата изпълнителка Стефания Горначка ще представи на публиката със свои песни.

Веселбата в квартал Здравец ще завърши с концерт на русенската банда „Попокатепетел“, която ще зарадва всички с изпълнения на обичани хитове.

Входът за празника е свободен.

Събитието нямаше да може да се осъществи без финансовата подкрепа на „Холеман България“ ООД, „Тива Плюс“ ООД и „Оргахим“ АД.

Сподели: