Утре ще се проведе пожаро-тактическо учение на територията на „Порт Булмаркет“ ЕАД

Време за прочитане: < 1 мин.

В изпълнение на утвърдени цели за дейността на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Русе за 2021 г. и утвърден тематичен план за провеждане на професионалното обучение на служителите от РДПБЗН-Русе е предвидено на 28.07.2021 г. от 09:00 ч. да се проведе Пожаро-тактическо учение (ПТУ) на територията на „Порт Булмаркет“ ЕАД, собственост на „Булмаркет Груп“ ЕАД, на адрес бул.“Тутракан“ №100 в град Русе.

Темата на ПТУ е „Ликвидиране на възникнала авария на ЖП разтоварището на „Порт Булмаркет“ ЕАД с изтичане на втечнен въглеводороден газ – „пропан-бутан“ от жп цистерна.

За провеждането на учението ще се включат оперативните структури на РДПБЗН-Русе, останалите основни съставни части на Единната спасителна система (ЕСС), представители на ръководството за обекта, както и доброволци от сформираното доброволно формирование на Община Русе.

На място ще се сформира временен Оперативен щаб, ще бъде проиграна координацията и взаимодействието между екипите от съставните части на ЕСС, работещи на терен, в синхрон с ръководството на обекта и привлеченото доброволно формирование на Община Русе.

Сподели:

Още новини от деня