На 8 май предстои провеждането на състезанието "Русезнание 2024"

Утре ще се проведе поредното издание на традиционното за града ни ученическо състезание по Русезнание

На 8 май 2024 г., сряда, от 14 часа в зала „Батенберг“ на Регионалния исторически музей – Русе ще се проведе поредното издание на традиционното за града ни ученическо състезание по Русезнание. То се организира от Народно читалище „Гоце Делчев 2009“ – Русе и Регионален исторически музей – Русе, с подкрепата на ВМРО-Русе. Адресирано е към учениците от 5 до 11 клас в Русенска община. Участващите се изявяват в категориите разказ/есе и мултимедийна презентация, като изискването е избраните теми да са посветени на събития, забележителности или личности от град Русе и Русенския край.

Ученици от 13 русенски основни и средни училища участват в „Русезнание 2024“. Това са възпитаници на ОУ „Отец Паисий“, ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Ангел Кънчев“, ОУ „Братя Миладинови“, ОУ „Васил Априлов“, ОУ „Олимпи Панов“, СУ „Христо Ботев“, СУ „Възраждане“, СУ „Васил Левски“, СУЕЕ „Константин-Кирил Философ“, АЕГ „Гео Милев“, ПГИУ „Елиас Канети“ и ПГПТ „Атанас Ц. Буров“. С най-много работи са участвали учениците от основния курс на СУЕЕ „Константин-Кирил Философ“, които са разработили 14 теми.

Компетентно жури с председател Искрен Веселинов ще оцени представените разработки, които включват общо 15 есета и 20 мултимедийни презентации. За победителите са предвидени парични награди за първо, второ и трето място във всяка от категориите.

Сподели: