СУЕЕ - Русе пожарна

Учебна евакуация, демонстрация с пожарогасителна и аварийно-спасителна техника в Сливо поле за Международния ден на доброволеца

На 5 декември се отбелязва Международния ден на доброволеца. За първи път денят се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им.

На този ден обществото отдава своята почит към хората, които с безвъзмездния си труд помагат за подобряване на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ, с което допринасят светът да се превърне в по-мирно и безопасно място.

Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Русе, чрез структурните си звена, по традиция организира различни изяви за информиране на обществото за ползите от доброволчеството, за насърчаване разбирането за важността на тази дейност, за създаване на по-добро и отговорно общество, което се грижи за хората. В тази връзка на 5 декември 2017 г. от 11:00 часа ще се проведе съвместна проява в СОУ „Св. Паисий Хилендарски” – гр. Сливо поле, с участието на доброволното формирование към Община Сливо поле и РСПБЗН – Сливо поле. На територията на училището ще се извърши учебна евакуация, демонстрация с пожарогасителна и аварийно-спасителна техника, както и съвместни действия по спасяване и оказване на първа помощ на пострадали.

РДПБЗН-Русе кани гражданите да посетят инициативата, свързана с честването на Международния ден на доброволеца. Заповядайте!

сн. Архив

Сподели: