Общинските паркинги в Русе днес са безплатни

Учебните заведения в Община Русе не работят

Време за прочитане: < 1 мин.

Учебните заведения в Община Русе не работят. Децата са пуснати в т. нар. превантивна грипна ваканция. Детските градини работят и приемат деца. Има проблем с ел. захранването. На места има скъсани проводници, което налага на места децата да се връщат.

В Ястребово няма ел. захранване, но аварията се отстранява. Оттам се праща снегорин за почистване на Семерджиево.

В кв. Образцов чифлик и с. о. ДЗС се почиства и се „пробива“ в двете посоки. Снегорин чисти и в Червена вода. В кв. „Долапите“ половината имат ел. захранване, като се почиства. В кв. „Средна кула“ няма ел. захранване, но е почистена уличната мрежа. В Долно Абланово се почиства уличната мрежа. В Червена вода има скъсани проводници. Магазините са заредени. В Хотанца има много скъсани проводници, като там чисти фирма „Берус“. Предстои отварянето на пътя за движение.

За ситуацията в малките населени места информираха заместник-кметът Енчо Енчев и заместник-кметът Златомира Стефанова. Г-жа Стефанова и г-н Енчев разговаряха с кметовете на населените места, които ги информираха, че извършват почистване на вътрешните улици в селата, няма бедстващи хора, магазините са заредени с продукти. Кметът Пенчо Милков тръгна на обиколка за да се увери на място каква е обстановката.

Сподели:

Още новини от деня