Учебни помагала по история получиха учениците в Новград

Учебни помагала по история получиха учениците в Новград

По случай Денят на независимостта на България – 22 септември и 101 години от Дойранската епопея, Основно училище Алеко Константинов получи за всички свои ученици и учители, дарение от Сдружение „33-ти Свищовски полк“, учебно помагало „Моята България-кратка история за млади читатели“.

Помагалата бяха връчени от г-н Ивелин Първанов и г-н Здравко Илиев. Г-н Илиев, който е родом от с. Новград, подари и няколко екземпляра и на Народно Читалище „Христо Ботев-1927“ с. Новград, където младите читатели ще могат да се запознаят с историята на България от Праисторията до Съвременността. Помагалото, обхващаща цялата история на България, кратко, но съдържателно, съпроводено с богат илюстративен и снимков материал. В него наред с основните моменти от нашата история са включени и по-малко известни факти, събития и личности, които да провокират интереса и любознателността на читателя.

„Благодарни сме на такива родолюбци, които не забравят корените си и пазят историята“ –  каза Диана Копчева – кмет на кметство Новград в своето благодарствено слово.

Сподели: