Фондация Корпус за образование и развитие - КОРПлюС

Ученик от МГ „Баба Тонка“ – Русе с първо място на национално състезание по творческо писане на английски език

Над 4000 ученици от 173 училища в цялата страна участваха в деветото Национално състезание по творческо писане на английски език, което се проведе в края на ноември 2018 г.

Участниците се състезаваха в седем възрастови категории от 6-ти до 12-ти клас. Национално жури определи победителите във всяка от тях.

Ето имената на призьорите:

6 клас – Георги Йорданов, ОУ „П.Р.Славейков“, Варна
7 клас – Александра Сариева, ОУ „П.Р.Славейков“, Бургас
8 клас – Йордан Петков, МГ „Баба Тонка“, Русе
9 клас – Илиян Свечев, ПГ „Пейо Яворов“, Петрич
10 клас – Петя Иванова, ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, Хасково
11 клас – Никълъс Бринтнол, СУ „Цанко Церковски“, Полски Тръмбеш
12 клас – Елизавета Малянова, СУ „Св.св. Кирил и Методий“, Бургас

Церемонията по награждаване на победителите ще се състои на 16 февруари 2019 г. в Американския университет в Благоевград.

Състезанието по творческо писане на английски език се организира у нас за девета поредна година по инициатива на Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС“ в партньорство с Посолството на САЩ и Американския университет в България.

Конкурсът насърчава учениците да използват английския език по забавен начин и най-вече да мислят нестандартно. И тази година включените в конкурса теми бяха интересни и провокиращи въображението на учениците, като: „Къде отива океанът“, „На една усмивка разстояние“, „Животът е твърде кратък, за да нося скучни дрехи“, „Ябълковото дърво, което не преставаше да расте“ и др.

сн. Архив

Сподели:

Още новини от деня