Ученик от ПГМТ „Юрий Гагарин“ с награда за I място в Първия национален конкурс за есе на тема „Моето бъдеще – иновации, електромобилност и ядрената енергетика“

Ученик от ПГМТ „Юрий Гагарин“ с награда за I място в Първия национален конкурс за есе на тема „Моето бъдеще – иновации, електромобилност и ядрената енергетика“

Инициативната група на ИКЕМ за създаване на устойчив образователен модел проведе конкурс за есе на тема „Моето бъдеще – иновации, електромобилност и ядрената енергетика“ за учениците от професионалните гимназии с обучение по новата специалност „Електрически превозни средства“.
Конкурсът се организира съвместно с Българско ядрено дружество и АЕЦ Козлодуй „Нови мощности“ с подкрепата на АЕЦ Козлодуй и Община Козлодуй.

Бяха отличени по 4 есета на ученици от четири професионални гимназии в Русе, Гоце Делчев, Козлодуй и Своге. Трите най-добри есета бяха наградени с грамоти за първо, второ и трето място, както следва:
– Роберт Иванов – ПГ по механотехника „Юрий Гагарин“, гр. Русе
– Любомир Станчев – ПГ по МСС „Пейо Кр. Яворов“, гр. Гоце Делчев
– Биляна Емилова – ПГ „Велизар Пеев“, гр. Своге:

Награждаването се състоя на 04.10.2018 г. на кораба „Радецки“, където официалните гости отправиха приветствия и поздравления към участниците.

На церемонията присъстваха: Николай Николов – заместник- кмет на община Козлодуй, Янчо Янков – директор „Производство“ в АЕЦ Козлодуй, Любен Маринов – изп. директор в АЕЦ Козлодуй „Нови мощности“, Петя Вряшкова – председател на Младежката секция на Българско ядрено дружество, Илия Левков – председател на ИКЕМ и Иван Костов – Главен секретар на ИКЕМ.

На 5 октомври 2018 г. учениците имаха възможност да посетят АЕЦ „Козлодуй“ и бяха допуснати под специален режим в турбинна зала и залата за управление на реактора.

Националната браншова организация на електрическата мобилност ИКЕМ награди ПГ по механотехника „Юрий Гагарин“ – Русе с диплом за принос в сферата на науката и образованието в електрическата мобилност за 2017 г. на първо място от Илия Левков председател на ИКЕМ.

Източник: ПГМТ „Юрий Гагарин“ – Русе

Сподели: