Новата учебна година ПГСС „К. А. Тимирязев“ започва с нова придобивка - училищен автобус

Учениците от Кацелово пътуват до Две могили

Време за прочитане: 2 мин.

Кметът на Кметство Кацелово Владимир Витанов запозна днес общинските съветници в Две могили проблемите, които стоят пред него и положението в селото през тази година. Той представи изпълнението на основните дейности, възложени от Закона за местното самоуправление, така и от Общинския план за развитие на съставните села от Общината за подобряване условията на живот на нашите жители. Структурата на отчета следва отделните дейности, които се изпълняват в сферата на обществения живот.

Общественият транспорт до гр. Две могили и гр. Русе се осъществява от фирма ИСКРА ГРУП ООД, с бус, който прави два курса на ден – сутрин и на обяд. Тази организация на превозите, по думите на много пътуващи, не е удобна за жителите на селото, тъй като на практика те пристигат в град Русе към 9 часа и до обяд не могат да свършат нищо – нито да отидат на преглед, нито да си закупят лекарства и т. н. Ако пък някой иска да си дойде от града в Кацелово след работа, това е също така невъзможно. Водим преговори с превозвача да бъде преместен вторият курс по-късно след обяд или вечерта, но за сега не сме постигнали някакви конкретни резултати.

Основното училище „Христо Ботев”, едно от най-големите в района, е закрито през 2008 година и от тогава учениците се извозват от училищни автобуси до учебните заведения в гр. Две могили. Така беше и през тази година.

В селото има детска градина на два етажа, но поради липса на деца, тя изобщо не работи с пълния си капацитет. По списък тази година фигурират 11 деца, 8 от които са от Кацелово, 1 от с. Острица и 2 от с.Каран Върбовка.

До миналата година децата от другите две села се караха с бус до Кацелово и обратно, но при сегашното състояние на нещата това вече стана неизгодно, бусът беше спрян и превозът не се осъществява повече. За родителите е проблем да карат децата си с личен превоз и, за съжаление, 3-те деца не посещават вече детската градина. Явно трябва да  търсим някакъв друг начин, посочва кметът.

сн. Архив

Сподели:

Още новини от деня