Учениците от СУ “Св. Паисий Хилендарски”- Сливо поле се включиха в Деня на розовата фланелка

Учениците от СУ “Св. Паисий Хилендарски”- Сливо поле се включиха в Деня на розовата фланелка

Учениците от СУ “Св. Паисий Хилендарски”- гр. Сливо поле се включиха в инициативата: “ Ден на розовата фланелка”. Превърнал се в символ срещу насилието в училищата, а розовата фланелка остава негов белег.

Основната идея на кампанията е да помислим малко повече дали нагрубяваме, дали обиждаме, дали му причиняваме болка.

На специална стена в училището децата налепиха плакати, стикери и послания срещу училищната агресия”. Учениците от 3а, и 3б клас облякоха розови тениски в училище в знак на съпричастност. Живеем в глобален свят и всяко нещо, което е написано в социалните мрежи против волята ни и неотговарящо на истината, също е тормоз. Агресията и насилието са проблеми, които представляват значими предизвикателства както за самото дете, така и за семейството, педагозите и обществото. Безспорно семейството има най-голямо влияние и най-важна роля в развитието на детето. Семейството е средата, в която то получава първите си уроци по социално поведение и общуване. Реакцията на родителите в неприемливи, агресивни ситуации е от изключителна важност и моделира поведението на детето.

Важно е от най-ранна възраст на детето да бъде показано, че в различни ситуации има различни начини на поведение и не е необходимо да отвръща на удара с удар. Това, от което то има нужда, е родителят да му даде различни алтернативи за действия в различните социални ситуации.

Сподели:

Още новини от деня