Ученици и студенти създаваха бизнес модели от суеверия в петък, 13-ти

Ученици и студенти създаваха бизнес модели от суеверия в петък, 13-ти

Семинар „Вещици в бизнеса“ събра 66 ученици от русенски училища с още 21 студенти от бизнес специалности на Русенски университет „Ангел Кънчев“ на символичната дата 13 декември, петък. Изключително забавното и в същото време полезно и иновативно събитие бе организирано от Факултет „Бизнес и мениджмънт“ (ФБМ) на университета и Ротари клуб Русе под формата на тиймбилдинг като специален жест към младежите от Интеракт клуб Русе, техни приятели и съученици.

В началото участниците бяха поздравени от доц. д-р Милена Кирова, декан на ФБМ и от проф. д-р Диана Антонова, зам.-ректор по научноизследователската дейност на университета, която бе и водещ на събитието, заедно с гл. ас. д-р Свилен Кунев. Младежите, формиращи неслучайно точно 13 отбора, бяха изправени пред две предизвикателства в програмата – да създадат иновативен бизнес модел, който да се възползва или противодейства на популярно суеверие и същевременно да предлага социално значими благоприятни резултати, както и да преобърнат представата за традиционни и действащи бизнес дейности чрез свързване с ключова дума с цел да бъде извършено подобрение или да бъде решен проблем. В помощ им бяха съветите и насоките на ментори – студенти от специалност Бизнес мениджмънт и спец. Публична администрация.

На финала новите и нестандартни идеи бяха оценявани и от жури, съставено от петима бизнес представители от различни сектори, членове на Ротари клуб Русе. След презентиране от всеки екип, последваща селекция и оценка, в категория „Иновативност“ бяха наградени три отбора, в категория „Креативност“ още три, а два отбора грабнаха двете специални награди на журито.

Концепцията и форматът на събитието с дрескод червено (за късмет) бяха специално създадени за повода от преподавателите към кат. Мениджмънт и бизнес развитие – проф. д-р Диана Антонова, доц. д-р Свилена Рускова, гл. ас. д-р Божана Стойчева, гл. ас. д-р Ирина Костадинова, гл. ас. д-р Милена Тодорова и гл. ас. д-р Свилен Кунев.

Сподели:

Още новини от деня