Ученици и учители от АЕГ "Гео Милев" се включиха във виртуална мобилност по международния проект с еко насоченост “Seeds for Tomorrow”

Ученици и учители от АЕГ „Гео Милев“ се включиха във виртуална мобилност по международния проект с еко насоченост “Seeds for Tomorrow”

Време за прочитане: 2 мин.

В дните от 23 до 25. март десет ученици и трима учители от АЕГ „Гео Милев“ се включиха във виртуална мобилност по международния проект с еко насоченост “Seeds for Tomorrow” (“Да посеем бъдещето”), по който си сътрудничим с училища от Испания, Франция, Португалия и Финландия.Предварителната подготовка започна с подбор на подходящи предмети, които екипът изпрати до едно от френските училищата-партньори. Кутията с изненади съдържаше ръчно изработени мартеници от естествени материали с послания за здраве, сувенири с типични за страната мотиви и шевици, снимки на природни обекти и забележителности, рецепта за традиционна българска баница, сладка почерпка, семена на български зеленчуци, плодове и цветя, както и раковини. Вълнуващо беше разопаковането пред камерите по време на първия ден от мобилността. Партньорите ни от Франция ни върнаха жеста с продукти от Льо Ман, пъзел, карта и виртуална разходка из областта. Интересни за участниците бяха подбраните елементите, отговарящи на четирите направления на проектните дейности – производство, консумация, храна и движение.

Учениците от гимназията бяха провели предварително проучване на производители от региона и представиха резултатите с кратко видео. На втория ден дискусията се фокусира върху проектите за подобряване на училищната среда, разработени от френските ученици. Обменени бяха информация за всяко училище, град и страна, както и мнения за подобряване на условията и създаване на приветлива и „зелена“ обстановка, която да предразполага тийнейджърите към учебни дейности и пълноценна почивка между занятията.

Третият ден от мобилността беше посветен на модата и на тенденциите за рециклиране на материали и облекла. Учениците проведоха проучване в един от випуските по предварително зададен въпросник, свързан с избора на дрехи, модните тенденции и следването на определени личности, както и водещите мотиви за техните предпочитания. В групи по десет всички се включиха в оживена дискусия и така неусетно изтече времето за видеоконференцията. Участниците се разделиха с пожелания за нови срещи с още повече вдъхновяващи идеи и мотивиращи преживявания.

През следващата седмица училището е домакин на онлайн мобилност по друг международен проект, насочен към развиване на критическото и творческото мислене на младите хора.

Сподели:

Още новини от деня